Jak jsme stavěli v Ostravě balónkové “Vánoce”

Opět nastal čas vánoční a my jsme byli s našim tříčlenným týmem tento rok přivolání na pomoc s výzdobou nákupního centra Géčko v Ostravě. Zadání bylo jasné. Postavit obří vánoční výzdobu, co nebude jen tak přehlédnutelná a fotokoutek, u kterého si děti i rodiny můžou pořídit krásné vánoční fotky. Když říkáme postavit, máme na mysli samozřejmě z balónků. A tak jsme se ještě na konci listopadu vybrali i s týmem do Ostravy splnit přání.

Úkol no nebyl lehký, ale popasovali jsme se s ním statečně. Pro nás není totiž žádná výzva nesplnitelná. Vzali jsme všechno vybavení, spousty a spousty balónků a jako první jsme se pustili do výroby sladké perníkové chaloupky. Panečku, ta se teda povedla. Obří fotostěna – chaloupka z perníčků, bonbónů, lízátek a spousty cukrovinek najednou zdobila místnost. Sladká, k nakousnutí, ale naštěstí bez zlé ježibaby, jak je tomu v pohádce. Pokud chcete mít hezké fotky, klidně se v Ostravě v “Géčku” zastavte, pořiďte si foto a označte nás na sociálních sítích ať vidíme, jaké skvosty u naši chaloupky vznikají.

Kromě balónkové chaloupky vznikly i obří sáně řízené sněhuláky a klouzající na kupě sněhu. Nechybí ani dárky, baňky, vánoční stromeček a méďa, co se převlíknul za soba, aby mohl být v zápřahu 😊 Dekorace je to opravdu velká a věříme, že dělá všem návštěvníkům také velkou radost. A jako u chaloupky, i zde určitě vznikají nádherné fotky. A také bez zdobených balónkových vánočních stromečků by to nebylo ono. Ty zase zdobí pasáž v nákupním centru.

Schválně zkuste hádat, kolik materiálu, tedy balónků, jsme na výrobu této vánoční dekorace použili? Že nemáte ponětí? Tak my Vám to prozradíme. Na dekorace padlo něco málo přes 5000 balónků různých velikostí od 13 cm do 100 cm a také různých tvarů, materiálů a barev. Zní to jako velké množství odpadu, který pak po Vánocích zůstane někde na skládce, my víme. Ale nebojte se, balónky, které používáme jsou vyrobené z přírodního kaučuku a jsou 100% ekologicky rozložitelné. Proces rozkladu balónku začíná už po nafouknutí vlivem okolního prostředí a světla. Takže se nemusíte bát, aspoň tímhle gestem se snažíme pečovat o naši planetu.

Jsme moc rádi, že jste pořád s námi a našim fanouškům, zákazníkům, dětem, rodinám a vlastně všem přejeme jen ty nejhezčí Vánoce v kruhu blízkých a přátel a svátky pokojné, radostné a hlavně balónkové 😊.

Váš balónkář Tom, malířka Míša a Magda!

You might also enjoy